Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τελική συνάντηση με τον συγγραφέα ΙΣΙΔΩΡΟ ΖΟΥΡΓΟ στη ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ"



20 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στην τραπεζαρία του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης


http://www.greekbooks.gr/ProductImages/XtraLarge/Book/Unknown/8111%20AnemoliaRTBNJH.jpg

Το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού, Ανεμώλια είναι ένα βιβλίο για την αντρική φιλία και τη φυγή. Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Πατάκη.

Μια παρέα παιδικών φίλων δραπετεύει μ’ ένα ιστιοπλοϊκό στην αρχή του καλοκαιριού, αφήνοντας πίσω για πάντα όλη την προηγούμενη ζωή τους. Μέσα από τις περιπέτειες του ταξιδιού, το πικρό χιούμορ, τα απρόοπτα και την παλινδρομική μνήμη του αφηγητή αναδύεται ο πρόσφατος νεοελληνικός μηδενισμός και η δίνη της χώρας τα τελευταία τριάντα χρόνια. «Ανεμώλια» στη γλώσσα του Ομήρου είναι τα λόγια του ανέμου, τα μάταια, τα ανώφελα. Σ’ αυτό το μυθιστόρημα, που το διατρέχει μια συνεχής συνομιλία με τον ομηρικό κόσμο, ανεμώλια είναι η διαφυγή από τον κόσμο της αρσενικής απελπισίας, η απόδραση από την ασφυκτική καθημερινότητα αλλά και η δίψα για την αναζήτηση της νεότητας κι εκείνης της ομορφιάς που καταλύει τον χρόνο.

Βραβείο αναγνωστών 2011

Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964, όπου και εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο μυθιστόρημά του με τίτλο Φράουστ (Νέα Σύνορα – Α.Α. Λιβάνη, νέα αναθεωρημένη έκδοση από τις Εκδ. Πατάκη, 2010). Ακολούθησαν τα βιβλία Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού (Εκδ. Πατάκη, 2000, νέα έκδοση 2007), Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού  (Εκδ. Πατάκη, 2002), Στη σκιά της πεταλούδας (Εκδ. Πατάκη, 2005), Η αηδονόπιτα (Εκδ. Πατάκη, 2008).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου