Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

TaXalia, το δημοφιλέστερο blog της πόλης μας έγραψε για την εκδήλωση μας

TaXalia (Macedonia)
Η Λένα Μαντά στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΛΕΣΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" ίδρυσε την πρώτη πανελληνίως Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικών και πραγματοποιεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:30' στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης την πρώτη του εκδήλωση με καλεσμένη την συγγραφέα Λένα Μαντά. Η εκδήλωση είναι....
ανοιχτή και αφορά αστυνομικούς και ιδιώτες.


Τι είναι η Λέσχη ανάγνωσης

Για πρώτη φορά στην χώρα μας οργανώνεται λέσχη ανάγνωσης από αστυνομικούς. Η Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικών «Χρίστος Τσολάκης» έχει λίγους μήνες μόνο ζωής και πήρε την ονομασία της από τον μεγάλο...
δάσκαλο - φιλόλογο Χρiστο Τσολάκη (φωτογραφία), που έφυγε από κοντά μας στις 30-7-2012 .
Σκοπός των αστυνομικών είναι να δημιουργήσουν και να οργανώσουν μια μεγάλη βιβλιοπαρέα, στο πλαίσιο της οποίας θα οργανώνονται λογοτεχνικές - ποιητικές βραδιές, συναντήσεις και συζητήσεις με συγγραφείς και φυσικά παρουσιάσεις βιβλίων.
Ξεκινώντας λοιπόν το ταξίδι αυτό, η λέσχη αρχίζει την δράση της και προσκαλεί όλους, αστυνομικούς και πολίτες στην εκδήλωση - συνάντηση με την πολυγραφότατη συγγραφέα της χώρας, την Λένα Μαντά.
Η εκδήλωση θα έχει θέμα το βιβλίο της συγγραφέως «Θεανώ, η λύκαινα της πόλης» και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:30 π.μ.
Υπεύθυνος της Λέσχης Ανάγνωσης, είναι ο Δημήτρης Αποστόλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Κωνσταντινούπολη... Ιστανμπούλ... Βασιλεύουσα... Με όποιο όνομα κι αν την πεις, μία είναι η Πόλη· μαγική, μοναδική, υπέροχη, βαφτισμένη στα μυστήρια της Ανατολής! Στον τόπο αυτό γεννιέται η Θεανώ. Μια κοπέλα που κουβαλάει μέσα της κάτι από τη μαγεία της Πόλης και κάτι από το ανυπότακτο πνεύμα της. Η Θεανώ θα μεγαλώσει, θ' αγαπήσει και θα παντρευτεί. Τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, θα βρεθεί μέσα στη δίνη των Σεπτεμβριανών. Μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία των Ελλήνων της Πόλης γράφεται με το αίμα πολλών. Θύμα της αγριότητας των Τούρκων και η Θεανώ. Όταν θα συνέλθει, τίποτε δε θα είναι πια όπως παλιά. Μια λύκαινα θα γεννηθεί εκείνο το βράδυ και όποιος από δω κι εμπρός την πλησιάσει για να της κάνει κακό, θα γίνει κομμάτια από τα κοφτερά της δόντια. Δέκα χρόνια μετά, η Θεανώ θα ζήσει τον εφιάλτη της απέλασης στην Ελλάδα και τον πόνο του ξεριζωμού, και θα έρθει αντιμέτωπη με το ρατσισμό και την καχυποψία. Η λύκαινα θα ξυπνήσει και πάλι, και όσοι έφταιξαν θα πληρώσουν ακριβά. Ή μήπως θα πληρώσουν και αθώοι; Μια ιστορία για μια γυναίκα που βίωσε την αγάπη και το μίσος, κι έγινε αγρίμι για χάρη των αγαπημένων της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου